Blogs,  Diana,  Village Moms

10 dingen die je weet als je me beter kent.

Heel, heel vaak heb ik het gevoel of sommige mensen mij beter kennen dan ik zelf doe. Voor diegene die dicht bij mij staan kan dit best kloppen. Voor degene die dat niet doen en misschien een beeld hebben gecreëerd ga ik ook maar eens met de billen bloot. En dan niet om het feit dat ik graag eerlijk ben maar vooral omdat iemands leven op social media nogal misleidend is,

“Honesty is better than sugar coated bullshit”

1: Eerlijkheid dus, ik ben nou eenmaal niet iemand die je spuuglelijke nieuwe jasje opeens mooi vind omdat je er misschien zo trots op bent. en ja , soms kom je dan echt over als een gemeen kreng en natuurlijk voel ik me dan ook zo. maar wat heb je er aan? precies ! helemaal niks. Jammer genoeg moet ik mezelf nog heel erg aan gaan leren dat ik niet zomaar alles kan zeggen. Work in progress, het komt goed.

“Too bad you can’t wear those Instagram filters out in public, right?”

2: Er staat gewoon geen elke foto op mijn social media waar geen filter op zit. Ik schaam me er niet voor, ik vind het de meeste geweldige uitvinding die er bestaat ! ik lijk minstens 5 jaar jonger, en die glow waar je tegenwoordig een cosmetische behandeling voor kan laten doen zit gewoon inbegrepen. Gelukkig ben ik onder de pannen en heb ik geen gezeur van een Tinder date die mij er in het echt toch wat anders uit vind zien. Mijn wederhelft die s’morgens naast mij wakker word kent mijn harses gelukkig al

“I workout because it’s good for me. Also, because i like to eat. A lot.”

3: Door jaren te hebben moeten strijden tegen te veel kilo’s ken ik mijn lichaam letterlijk door dik en dun. Ik hou van eten, maar dan het lekkere eten weet je wel. en heel af en toe ga ik dan ook helemaal los, daarbij calculeer ik wel in hoeveel extra ik de volgende dag moet doen in de sportschool. Laatst resulteerde zo’n overheerlijke bak Magnum dan ook in een flinke tocht op de loopband.

“I really need new clothes”. -Me, every morning.

4: Kleding, ik heb er een haat liefdeverhouding mee. Sommige dingen draag ik echt maar 1 keer en verschijnen dan ook op de verkoophoek. Ik heb te veel, maar dan ook vooral te veel kleding wat absoluut niet bij mij past. Vorig jaar heb ik me nog om laten toveren in een super stoere look, ja echt alleen de motor miste nog..resultaat, nooit gedragen. Jurkjes die naar mijn inziens super leuk stonden maar nu dan vooral leuk staan in mijn kast. Ik ruim mijn kast op echt heel vaak, maar ik denk dat mijn inzicht qua kleding kopen maar eens veranderd moet gaan worden.

“I love cleaning, weird but true. It really relaxes me.”

5: Weet je wanneer ik echt vrolijk ben? Op maandagavond. Wanneer ik heerlijk neerplof op de bank na een lange dag schoonmaken en bedwelmd ben door de geur van Dettol en Ajax. Dit is het moment dat echt alles weer aan kant is, frisse bedjes, was weer in de kasten. ik hou er van. Alhoewel het de daaropvolgende dagen weer een huishouden van Jan Steen is, begin ik elke maandag weer even enthousisast en plof ik elke maandagavond weer net zo lekker neer.

“Need. Summer. Now.

6: Van Oktober tot ongeveer April ben ik nou eenmaal een ander mens. Ken je dat gezegde dat de blaadjes van de boom afvallen? nou bij mij is de hele boom compleet omgevallen. De wereld is voor mij gewoon een betere plek wanneer de temperaturen omhoog gaan en ik naar buiten kan. Ik ben dan echt serieus een stuk vriendelijker en heb energie voor 10.

“The trick to being smart is knowing when to play dumb”

7: Eigenlijk ben ik heel goed met cijfertjes. Een paar jaar geleden heb ik mijn opleiding tot bedrijfsadministrateur afgerond, en ik droomde er van om mijn Bachelor bedrijfskunde te gaan halen. Zover heb ik het jammer genoeg niet laten komen omdat ik ging trouwen en niet lang daarna moeder werd. Nu mijn dochter op school zit wil ik weer verder, hoe weet ik nog niet maar de mogelijkheden zijn gelukkig eindeloos. Helaas zal ik dan in de toekomst mijn plekje in de zorg weer moeten verruilen voor een bureau maar ook dat is weer een nieuwe uitdaging, en die ga ik niet uit de weg.

“Where words fail, music speaks”

8: Ik ben gek op muziek. Ik heb geen favoriet genre, want in elke soort kan ik wel iets vinden wat ik mooi vind. Sinds kort heb ik het gitaar spelen ook weer opgepakt wat ik nu eigenlijk moeilijker vind dan toen ik 10 was. Ik pas mijn muziek in de auto strategisch af op mijn humeur, dus zoals we dat op Urk zouden zeggen gaat dit van geestelijk naar beestelijk. Mijn volume knop staat standaard veel te hard, maar ik denk dat dat komt omdat ik een beetje doof geworden ben door te harde muziek.

“Every time you find some humour in a difficult situation,you win”

9: Niet iedereen kan mijn humor waarderen. Hoewel ik zelf soms echt blauw lig om mijn eigen grapjes, rolt mijn wederhelft 3 x met zijn ogen. Ik ga stuk om de droogste, nuchterste opmerkingen waar een ander niks van snapt. Mijn sarcasme speelt hierin een enorme rol, dus het duurt vaak even voordat iemand door heeft wat ik nou bedoel.

“Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always”

10: Lifequotes. ze inspireren me altijd enorm. vooral de cliché variantjes print ik in mijn hersenpan. Soms kan een zin je hele gedachten veranderen en positiviteit brengen. Mijn telefoon en agenda zijn hier dan ook helemaal op afgestemd. En zoals je misschien al gezien hebt, beginnen alle feitjes over mij hier ook mee.

Eigenlijk kan ik nog wel 10 rare trekjes en feitjes benoemen, maar dat bespaar ik jullie voor deze keer..

Liefs.Echtgenote en moeder van Joyce (4) & Desiré (0)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.