Blogs,  Mariska,  Village Moms

10 dingen die je weet als je me beter kent..

Schijven over jezelf is je hoofd op een dienblad presenteren en afgemaakt of geprezen worden. Besproken worden tijdens kransen is part of the job. Maar ach, dit ben ik met de billen bloot!

1. Gokken vind ik fantastisch! Geef me een paar losse euro’s in de buurt van een gokkast en die gaan geheid via het gleufje naar binnen. Vind het altijd zo spannend! De adrenaline wanneer je punten pakt, het door gaan of stoppen twijfeltje. Elk onderdeel word ik blij van! {Gamble for a rose – King Charles} 

2. Ik ben een plakker. Ga sowieso niet als eerste naar huis. Never nooit niet. Weet ik zeker dat ik niks gemist heb. {Temple Bar – Kodaline}

3. Chips. Minimaal een containerships moet ik naar binnen gewerkt hebben. Het is een diehard craving van me. Geen enkele moeite met al die krakende chippies, stuk na stuk gaan ze kapot. Het geluid, het gekraak. Pure satisfaction! {When I get my hands on you – The New Basements Tape}

4. Tassen en ik zijn een vreselijke combinatie. Heb ze niet, koop ze niet, vind ik echt zonde van m’n geld. Afgelopen zomer had ik een mooi linnen tasje ontdekt. Kreeg ik bij een online bestelling maar ik vond het een prima tas. Alles slingerde je er in, graaien net als bij Lingo voor je sleutels. Altijd spannend wat er naar boven kwam want sleutels waren het zeker niet. Moeders schaamde zich voor me. Vaders bood zelfs aan een tas te kopen. Heb het tot november weten te lengen en uiteindelijk een prachtig exemplaar met een hip slangenprintje weten te scoren op de markt. Meestal prop ik nog alles in m’n zakken en laat ik pracht exemplaar thuis. Wat een man kan lukt mij ook. {Snake Eyes – Mumford and Sons}

5. Ben een seizoensmens. In de winter functioneer ik niet en in de zomer wel. {Walking in the Sun – Pang!}

6. Hoogtevrees. Op een trapje begin ik al knikkende knieën te krijgen. Parijs, no f* way dat ik de Eiffeltoren op ga. De London Eye heeft me al 1000 kleuren laten poepen. Ik zat stokstijf in de midden en weigerde het bankje af te komen. Ogen dicht. Heel even heb ik gespiekt en dat zorgde voor Gilles de la Tourette in m’n buik. Oncontroleerbare angst. {Higher Ground – Playing for Change}

7. Zelfspot is de beste remedie zeg ik altijd. Ik heb het talent om in lastige situaties de meest misplaatste grappen te maken. Met voorkeur over mezelf. Ik haat stiltes. Heb moeite met kniezende mensen. Ik kan niet zo goed troostende dingen uit mijn strot krijgen. Dus zet ik mezelf voor lul. Of het helpt is enkel bewezen door ondergetekende. {Bad Liar – Imagine Dragons}

8. Ik kan retegoed inparkeren. Maar dan ook echt RETEgoed. Mannelijk trekje. Of erfgoed van oude dorp bewoner zijn geweest. {Life is a highway – Rascal Flatts}

9. Chaotische perfectionist ben ik wel eens genoemd. Mijn bureau ruim ik 3 tot 20 keer per dag op. Het huis varieert van steriel tot ontplofte kerncentrale. Er is geen middenweg. Net als mijn uiterlijk. Van de look zwerver tot high heels. Ook geen middenweg. {Woman – Mumford and Sons}

10. Muziek. Is het je opgevallen? Elke karaktertrek heeft een liedje meegekregen. Uren kan ik doorbrengen op Spotify. Muziek is mijn ziel. Muziek zegt de dingen die ik niet onder woorden kan brengen. Muziek voel je soms al zonder dat je de woorden hebt gehoord. {Bears Den – Agape}

 

Echtgenote en moeder van Jae (6) en Jack (1)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.