Blogs,  Mariska,  Village Moms

Bang.

Ik ben bang. Bang voor alles wat er om me heen gebeurt. Bang voor mijn dochtertje. Misschien zelfs bang voor mijn eigen leven.

De afgelopen dagen is er heel wat gebeurt op ons dorp en daar ga ik mijn mening niet over ventileren. Daar is dit de plek niet voor en ik ben er zelfs bang voor! Op social media zie je elke dag honderden berichten voorbij komen en de reacties zijn verschrikkelijk. Pure haat. Pure haat tussen mensen onder elkaar. Ik ben bang voor deze opruiende haat. Ik voel die angst tot in mijn botten.

Gisteravond ging ik de deur uit, even een uurtje sporten. De deuren van mijn auto gingen op slot. Nooit had ik gedacht dat er een dag zou komen dat ik met angst de straat op zou gaan. Dat ik me bedreigd zou voelen. Ik word bang van die gedachte. Of stel ik me aan?

Afgelopen week poste ik de nieuwe rubriek “dat vind ik nou DOM!”. Tussen het rijtje van dingen die ik echt super dom vind: mensen zonder empathisch vermogen. Goedemorgen zeg, de wereld zit er vol mee! Daar zijn we wel achter gekomen de laatste dagen.

Is het nou echt zo moeilijk om jezelf voor te stellen in een ander zijn schoenen? Hoe een ander iets beleeft? En is het dan echt zo moeilijk om jouw mening iets bij te schaven zodat het voor beide draagbaar wordt? Dat de wereld een stukje mooier wordt? Verdraagzamer?

Stel je nou eens voor dat jij de moeder van een gezin bent dat bedreigd wordt door woedende en haatdragende jongeren. Wat zou jij doen? Stel je voor dat jouw meisje wordt bespot en belachelijk gemaakt wordt. Wat zou jij doen? Stel je nou eens voor dat jij burgemeester bent van Urk. Wat zou jij doen? Stel je nou eens voor dat jij Nederlands burger buiten Urk bent? Hoe zou jij denken? Stel je nou eens voor dat je Nederlands burger op Urk bent? Hoe zou jij je voelen? Stel je nou gewoon eens even voor.. Of stel ik me aan?

Ik ben bang voor de wereld waarin mijn dochter opgroeit. Ik ben bang voor haar als ze straks moet zeggen dat ze uit Urk komt. Hoe ze wordt uitgelachen. Hoe haar de verdrinkingsdood wordt toegewenst. Of stel ik me aan?

Maar weet je waar ik niet bang voor ben? Voor de eendracht die ik voel. Naast de angst zit ook dat gevoel tot diep in mijn botten. Elke Urker staat op en pikt het niet. We pikken het niet dat er een haatcampagne gevoerd wordt tegen Urk. Elke Urker staat op en laat weten dat wij er mogen zijn. Want wat er ook gezegd of geschreven wordt over ons, we blijven trotse Urkers!

ps: sorry voor het hachelijke tijdstip van deze post:)

Nog een ps: ik kon niet slapen. Ik zweer het je, ik zou gelijk het land uitrennen als hier oorlog komt. Die stress trek ik echt niet. Softe doos dat ik ben!

ps ps ps: “Een dwaas toont onmiddellijk zijn woede, wie verstandig is zwijgt als hij beledigt wordt”

Echtgenote en moeder van Jae (6) en Jack (1)

14 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.