Blogs,  Mariska

Brief voor Sinterklaas.

Beste Sinterklaas,

Graag wil ik het ergens over hebben met u. En ja ik weet dat ik me op glad ijs begeef maar ik ben bloedserieus en het wordt tijd. Tijd om tegen het heilige huisje aan te trappen. Want laten we eerlijk zijn er wordt toch al gerommeld met tradities dus dan kan dit er ook nog wel bij. Oke, hier komt het..

Zullen we afspreken dat u vanaf nu maximaal een week bij ons in het land blijft? Dat u aan het einde van de Pietenfabriek afscheid neemt? Zwaai ons uit, doe een extra rondje op uw paard, doe een dansje, maak er een spektakel van en zeg: “Tot ziens, tot volgend jaar!”

Sounds like a plan toch? Een hele week bomvol activiteiten, feest, pakjesavonden, pepernoten en een lege portemonnee verder vind ik het welletjes geweest. Slapeloze nachten, drie aftelkalenders getekend, geknutseld en afgevinkt verder is het klaar. Wij kijken uit naar het Pepernotenjournaal, de grandioze intocht in de Urker haven en het ultieme hoogtepunt: de Pietenfabriek. Dan is het klaar voor oenze echte Suunterkloas. En wat hebben we een lol gehad!

De datum van 5 december betekent voor mij niets meer dan verplicht moeten wachten. En als ik ergens een hekel aan heb is het aan verplichtingen. En wachten. (daarom ben ik altijd te laat maar dat is een totaal ander verhaal) Dus vanaf hier een dringende oproep aan u. Blijf gewoon lekker een weekje, langer is niet nodig. Want geef toe, overwinteren in Spanje of hier over de daken hobbelen met dat vreselijke koude en akelige weer. Denkt u ook aan uw hart? Als die weken hier kan niet goed zijn voor een man van uw leeftijd. U staat bekend als een wijs man dus ik ga er vanuit dat u wijs kiest.

Wij als Urker bevolking beloven u zoals elk jaar de grootste, mooiste, bijzonderste intocht ever, de meest enthousiaste kinderen (en als de werkende man weer een dik jaar heeft gemaakt ook nog een intense prikkel voor uw omzet) en u gaat weer lekker rentenieren in uw dikke Spaanse villa na 8 intensieve dagen.

Steken wij de kaarsjes aan, zoeken we een kerstboom uit en kunnen we weer verder met ons leven. Alvast bedankt!

Echtgenote en moeder van Jae (6) en Jack (1)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.