Blogs,  Diana,  Village Moms

Bikinilijven vs in balans blijven.

Natuurlijk kunnen we er niet omheen, de hot girl summer hype.

Welke grote randdebiel heeft dit nou weer verzonnen? We zijn nog niet eens van het bikini body issue af en worden zo weer in het volgende schoonheidsideaal gelazerd. Letterlijk vertaald betekent dit dus het toppunt van menselijke schoonheid, en we volgen allemaal als makke lammetjes. 2 jaar terug was je amazing als je met een achterwerk à la Kim Kardashian rond paradeerde en nu is dat alweer veranderd naar de low rise jeans en een extreem platte buik (remember?). Ongemerkt vallen we ervoor, voor die huge ass stond menig vrouw in de rij om te squaten maar nu gaan we weer volop aan de cardio. Social media en de dieetindustrie hebben dit volledig in de hand, wanneer er weer een nieuw icoon wordt geïntroduceerd zal er snel een dieet volgen waarin jij er net zoals hem/haar uit komt te zien.

En ik vind hier wat van, waarom? Omdat ik zelf van dikkertje dap naar extreem mager ben gegaan en niks was goed genoeg. Social media had hier een flinke lepel in de pap maar ook de sociale controle om me heen, want was ik te dik dan lieten ze dat duidelijk merken en was ik te dun hadden ze me al naar een kliniek verbannen. Dit alles had een grote impact. Want hoe nuchter en recht voor de raap we als Urkers ook zijn we zijn ook kei en keihard. We zeggen wat we denken, en het liefst met een steek onderwater. Mij niks vreemds want ik praat volgens mij altijd met een sarcastische ondertoon.

Het viel mij dan ook op dat heel veel vrouwen vorige week een post deelden waarin we geen ideaalbeeld voor moesten houden, leuk als je dat deelt…nog leuker als je die mening dan ook uitdraagt. Juich iemand toe die iets aan zijn gezondheid doet en 10tallen kilometers over Urk loopt, laat die hele slank meid in haar waarde en zeg niet dat ze nog wel een hamburgertje moet kauwen… Of zeg gewoon lekker helemaal niks. Je kijkt er alleen op en niet in.

Maar laten we vooral het voorbeeld geven voor onze jonge meiden die ondertussen denken dat Gaby Blaaser helemaal de bom is, dat als je 13 bent er uit moet zien of dat je 20 bent en dat het gaaf is als je half op je blote reet over de aardbol kachelt. Af en toe laat ik onze kleine grote meid van die catfish filmpjes zien, en elke keer schrikt ze zich kapot.. ken je dit nog niet dan raad ik je dit ten zeerste aan voor een zelfvertrouwen boost. Ik vergelijk de meeste graag met zo’n lamp van de film Aladin, zolang je maar lang genoeg over hun geplamuurde snuitje wrijft komt er vanzelf een geest tevoorschijn.

Ik heb veel te lang meegedaan aan die onzin maar na jaren de vreselijkste diëten te hebben gevolgd en op mijn bek gaan heb ik zelf de manier gevonden om fit te zijn, geen diëten maar een balans houden tussen nadenken en af en toe even lekker vretsen. Luister naar je lichaam en naar jezelf en niet naar 1 of andere paleo, koolhydraatarm of Sonja Stakker dieet. Ons lichaam is niet gemaakt voor grote plotselinge veranderingen, die gaat juist goed op bekende patronen, tel daar de intense verslavende werking van suiker bij op en je snapt waarom het soms zo verrekte moeilijk is.

Dus heb je een bikini en een lijf? Dan heb je een bikinilijf

Flaunt it girl! Ze lullen toch wel x

Echtgenote en moeder van Joyce (4) & Desiré (0)

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.