Diana

Favorites.

In tegenstelling tot de rubriek “Dom” moest ik echt wel even heel hard na denken om hier een lijstje vol mee te krijgen. Het is echt niet zo dat ik nou overal tegen aan schop.. (alhoewel de hormonen niet als fladderende vlindertjes in mijn lichaam bivakeren, maar dat terzijde.) Maar de meeste favoriete dingen merk je gewoon niet meer op omdat ze zo normaal zijn geworden. Hierdoor besef ik wel weer dat er hele kleine dingen zijn waar ik juist zo van kan genieten, en echt sommige dingen zijn heel klein..

Neem bijvoorbeeld mijn lievelingskoekjes, de chocolate chip.. en nee niet die gewone maar de chewy variant met 3 soorten chocolade. Een tijdje terug vond ik een recept van Miljuschka Witzenhausen en die zijn echt to die for, en juist nog net wat lekkerder als ze een klein beetje zijn mislukt, net wat voor mij dus. Het huis ruikt heerlijk dus dat scheelt weer een geurkaars en je kan je verse deeg gewoon invriezen en weer afbakken wanneer je je koekjes nodig bent, ik heb dus altijd mijn lievelingskoekjes op voorraad.

En dan the Big Reveal.. Jammer genoeg ben ik niet gezegend met een volle haardos, met de 3 plukjes stro die er wel zitten valt heus af en toe nog wel wat te befrutselen maar daar is het mee gezegd ook. Ik kan dan ook enorm genieten wanneer mijn kapster de Balmain stukken er weer in heeft gezet, deze stukken zijn perfect en brengen geen schade aan en daarbij gaan ze ook nog heel lang mee. Voor nu hangen ze nog even te pronken in mijn kast na hun grote beurt, maar zodra de hormonen zijn gevlogen gaan ze er linea recta weer in.

Nu ik toch bezig ben zal ik nog een illusie de wereld uit helpen. Ik sport geen 3 keer per dag, bijna wel altijd 1 keer want dat is voor mij een genietmomentje, de reden dat ik s’middags nog steeds in die kleding loop is omdat het verrekte lekker zit en ik waarschijnlijk net mijn volle wasmand weer leeg heb..tenzij ik echt stink, ja dan is het een ander verhaal..

En dan nog al die andere kleine dingen:

Een schoon bedje op maandagavond.
Een speatjen onder de veranda.
De fantasiewereld van mijn dochter.
Verrot worden geschopt door een baby in je buik.
Een gebakken visje op zaterdag.
Verhalen uit het buitenland van mijn man.

Ik geniet er van, hoe klein ze soms ook zijn.

Echtgenote en moeder van Joyce (4) & Desiré (0)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.