Diana,  Village Moms

Goede voornemens.

Zelf heb ik totaal niks met goede voornemens, het feit dat er verandering moet geschiedden op een bepaalde datum vind ik helemaal niks.

Want verandering kan elke dag toch? Ik verbaas met ook altijd wanneer begin Januari de sportschool uit zijn voegen barst, en in Februari minimaal de helft zijn voornemen al is vergeten.

Degenen die stoer hun pakje sigaretten om 12 uur in de vuilnisbak deponeren, lijken na een paar dagen al te zwelgen in medelijden. En niet veel later hun longen al weer zwart lopen te paffen omdat af en toe eentje toch wel kan? GUILTY !. Nee pas als je het echt zat bent en niets liever wilt dan stoppen , zal het lukken.

Ik zeg altijd: “Als dat knopje in je hoofd om is, kan je heel veel bereiken” en voor mij persoonlijk heeft dat gewerkt. Het is je eigen keuze, en toch doe je het ook altijd voor een ander. Ik heb jaren extra kilo’s meegezuild die voor een deel van de Prednison kwamen, maar vooral door mijn eigen gevreet. Je kan makkelijk iets anders de schuld geven van je eigen slechte gewoontes, maar het ligt toch voor een groot deel ook bij jezelf. Ik lustte alles en vooral veel. Op de middelbare school dacht ik “Hoe groter ik ben, hoe meer weerstand ik kan bieden aan pestkoppen” en zo rolde het balletje dat ik zelf een pestkop werd. Als ik daar nu op terugkijk kan ik niet begrijpen dat een kleine verandering een totaal ander mens van je maakt, want echt ik was absoluut geen leuke meid in die tijd.

Toch ging bij mij dat welbekende knopje om, ik wilde afvallen en gezonder leven. De motivatie was vooral de mensen om mij heen, want de Skinny mean girls waren ook geen leuke concurrentie. En na heel veel jaren trainen en gezonder leven ben ik op het punt dat ik het allemaal wel goed vind, ik zit lekker in mijn vel en sporten is uiteindelijk een hobby geworden. ( ja, echt het kan)

En toch kan je het nooit goed doen…
want je word eerder overreden door een strontkar dan door een praalwagen. Langzamerhand begint het te wennen wanneer je iets niet word gegund, of er weer een onstuimige roddel word verzonnen waar meerder mensen door worden gekwetst.
Ook dit moet je leren omarmen wanneer je zelf veranderd, en dat kan. Vooral door de mensen die het dichtst bij je staan. Mijn man die een hekel aan roddelen heeft zal daar altijd voor waken in ons huis. Mijn vriendinnen waar we mee afgesproken hebben dat er geen verhaaltjes in de whatsapp groep worden gegooid., mijn zus die ondertussen ervaringsdeskundige is op dit gebied en me kalmeert. En mijn beste vriendin die altijd achter me staat, en me overal het positieve van laat inzien.

Ik maak geen goed voornemen, als ik terug kijk op het afgelopen jaar is er al veel veranderd, toch ga ik een challenge aan met mezelf. Dat wanneer er negativiteit heerst ik dit om wil zetten naar positiviteit. En dat gaat moeilijk worden, want hoe makkelijk meng je jezelf niet in een gesprek of roddel. Onbewust gaat dat heel makkelijk. Toch is het het proberen waard, misschien ook voor jou?

Alvast een heel goed uiteinde, en voor degenen met een goed voornemen , toch heel veel succes !

Ook voor Villagemoms staan er de komende tijd leuke veranderingen op het menu, dus keep reading.

Liefs,
Diana


Echtgenote en moeder van Joyce (4) & Desiré (0)

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.