Blogs,  Diana

Schone schijn, Mom vs Mom

7234 stappen voor vandaag… crap dat wordt vanavond nog een extra rondje.

Het enigste waar ik tot nu toe nog echt controle over heb is dus mijn 10.000 stappen per dag halen. De sportscholen zijn dicht dus je moet toch wat, inclusief je waffel dichtnaaien en je blijft zowaar een beetje in shape.

En ik heb het nodig, om even een moment alleen te zijn, om te ontprikkelen en op te laden om een goede moeder, werknemer en vrouw te kunnen zijn.

Want om heel eerlijk te zijn heeft de afgelopen tijd als moeder, juf en werkneemster (thuis) me volledig gesloopt.  Jezelf letterlijk en figuurlijk in bochten te wringen waarvan je niet eens wist dat je zo lenig was .. Want probeer iemand maar eens netjes telefonisch te woord te staan wanneer je net die ongelofelijke drekpamper van je dochter verschoond en ze ook nog probeert om kiekeboe te spelen met je pasgewassen haren…feel me?

Of wanneer je net in een belangrijke meeting zit en niemand kan oppassen, nou dan kan je kiezen… Of je laat je hele huis afbreken met de lolly’s en al in de gordijnen of je probeert de kleine mak te houden op je schoot (wat dus zoiezo niet lukt) En een ander maar denken dat het me allemaal zo makkelijk afgaat, nou echt niet!

Ik had er zelf niet zoveel erg in totdat iemand bij de plaatselijke supermarkt vroeg hoe het met me ging, ik was er stront mee aan om de schone schijn op te houden en ratelde alles eruit en dat voelde toch zoooo lekker. Maar voordat ik een dieptepunt kon bereiken nam de overheid toch een slimme beslissing om de scholen en gastouders weer open te gooien. Ik besefte me na deze mini inzinking dat we niet perfect hoeven te zijn en al helemaal niet alles te hoeven doen wat een andere moeder wel niet doet met haar kinderen.

Diepe respect heb ik gekregen voor de thuisblijf moeders, heel de dag aan staan voor je kids, erachteraan, en nooit alleen even jij, ik doe het jullie gewoon niet na…

Ook een standbeeld voor de moeders die juist graag thuis zouden willen blijven bij de kinderen. Maar wat gewoonweg niet kan omdat onze maatschappij totaal niet meer berekend is op een eenverdiener die zijn hele gezin onderhoudt, want wat gunde ik jullie dat zo erg.

Achter elke moeder schuilt een verhaal, ieder doet zijn ding op wat zij denkt wat goed is voor haar en haar kinderen.
Wanneer ik s ’morgens de kids heb afgezet bij school en de gastouder voel ik me weer Diana, ik ga nu eenmaal lekker op werken… ieder zijn ding en dit ben ik. Wanneer ik weer thuiskom ben ik mama Diana en sta ik weer “aan”

Ik denk dat wanneer we ons meer zouden verdiepen in the stay at home versus the working moms we veel meer begrip voor elkaar op konden brengen.

Iemand riep laatst dat wanneer de vrouw werkt er alleen maar het verlangen was om meer vermogen te hebben en de kids werden gedropt, dikke dikke bullshit…natuurlijk is het mooi meegenomen maar jezelf kunnen zijn op een ander vlak weegt in deze giga veel.

Ieder doet zijn ding, het gras is gewoon niet groener bij een ander, bij iedereen zit onkruid.

En de schone schijn hoef ik niet op te houden want het dondert hier vaak van de regen.

Juist dan is het belangrijk om jezelf weer op te zoeken, jij als working mom, of powervrouw van een thuisblijfmoeder zoek jezelf eens wat vaker op. Vergeet niet wie je bent.

Aangezien ik het liefst toch altijd al recht tegen de bocht in ben gegaan, besloot ik om mijn studie weer op te gaan pakken en dit jaar nog mijn motorrijbewijs te halen, waarom? Omdat dat mij, mij maakt en om mijn dochters te laten zien dat je alles kunt worden/zijn wie je wilt.

Ook omdat ik gewoon heel graag heel druk ben, ik kan niet stil zitten. Ik wil het niet eens…

Echtgenote en moeder van Joyce (4) & Desiré (0)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.