Blogs

Eat more skin.

“Bella ciao, bella ciao, bella ciao ciao ciao!”

Nee, dit is geen nieuwe episode uit ‘la casa de papel’ op ons aller netflix, dit is mijn oorverdovende wekker op maandag ochtend. Normaal gesproken ben ik voor de wekker al wel wakker, alleen op maandag wil het voorkomen dat ik daadwerkelijk uit een comateuze toestand ontwaak.

Ik heb altijd veel noten op mijn zang op maandag, dus ik draai me niet nog een keer om.

Ik geef de jongste, die nog steeds op onze kamer slaapt, een fles en zet de tv aan. Zo heb ik nog net even wat meer tijd voor mezelf.

Ik trek een sprintje naar beneden, zie dat het licht van kind 1 en 2 al aan staat. Kind 3 slaapt nog en kind 4 is aan het zingen dat ze naar de juf gaat. Ik sprint nog een verdieping lager…. Richting koffieapparaat, en zet deze aan. Naast het koffieapparaat prijkt een mooie witte marmeren pot. Ik neem een van de pillen die erin zitten, klok een halve liter water naar binnen en bedenk me dat het een goed idee is om nog een pil te nemen. Het zijn mijn geliefde collageen boosters van skin for skin.

Vervolgens trek ik weer een sprintje naar boven, ruim de eerste was op. De tweede was gaat naar buiten, aangezien hij mooi weer heeft aangegeven en was nummer drie gaat de wasmachine in.

Tijd om me op te frissen en aan te kleden. Tien hele minuten heb ik voor mezelf, voordat de badkamer wordt overgenomen. Ik neem onbedoeld een close up van mezelf, raak met m’n neus nog net niet de spiegel, ik tik wat op m’n wangen en probeer de kreukels soort van recht te strijken met mijn vingertoppen. “Is dat nou een kreukel of een ordinaire rimpel?” Over een uur zullen we het weten, meestal zit de zaak na een uur weer redelijk in model. Voorheen duurde dat zo’n beetje de hele dag als het tegenzat en ging ik ’s avonds met dezelfde kreukel weer m’n bed in. Sinds ik mijn skin for skin pil trouw neem, moet ik zeggen dat ik redelijk snel weer ‘gefixt’ ben. Kijk, daar worden we blij van.

Het is alweer kwart voor 8. Okay, stoppen met treuzelen, time is ticking. Kind 3 schiet wakker en kind 4 vraagt of ze uit bed mag. Ze zit iedere maandag en woensdag ochtend op de peuter en ze vindt het geweldig. Dus aangekleed en wel gaat ze naar beneden om een kom cruesli te scoren van haar oudste zus. Ondertussen leeg ik alle prullenbakken en zet de ramen open, ik vraag me af wat er zo meurt. Ook beneden leeg ik de prullenbakken en zet de ramen open.

Inmiddels kan ik wel wat eten en schenk ik mijn eerste bakje koffie in. Ik weet uit ervaring dat het niet bij één kopje zal blijven. Vooral op maandag kan ik er niet genoeg van krijgen.

Uiteraard moet alles op top speed… Onze peuter staat letterlijk te wapperen en te trappelen om naar de juf te gaan. Okay, die breng ik eerst wel weg en ga zo verder om een schemaatje te maken voor vandaag. We stappen zingend in de auto en we gaan in top speed richting oude industrieterrein waar de peuter is gevestigd. Hmmm mannetjes in lelijke gele hesjes en oranje pylonnen… wats loos. Oh ja…  de A. de Witbrug is weer eens afgesloten. Chapeau gemeente Urk, dat heb jelui weer top geregeld. Gelukkig heb ik er verder geen last van, maar ik kan me voorstellen dat menig villager hier heel anders over denkt.

Terug thuis, gaat ook kind 3 weer richting school en kind 5 wil van bed af. Wederom sta ik voor de spiegel in de badkamer. Ik vergeet dat ik hier ben om de jongste telg te wassen en neem de balans op. Zoom in, zoom uit…. Trekt recht en weer terug… ik maak een glimlach en check m’n lach rimpels. Ik trek m’n shirt op en bekijk mezelf van de zijkant. Ik geef een zucht en bedenk me wat ik de afgelopen tijd naar binnen heb gewerkt aan ongerechtigheid. Hmmm dat zou best anders kunnen. De ‘r’ zit weer in de maand. September is alweer een week oud. Ik word er niet jonger op en aangezien mijn moeder altijd zegt dat je lichaam een tempel is, wordt het tijd dat ik de zaak eens even wat beter ga verzorgen. Ik heb wel echt genoten hoor van de lange zomeravonden, lekkere bbq’s en roseetjes. Het heerlijke zonnetje op je hoofd, een lichtelijk gebruinde huid. Zand tussen je tenen en nagels. Al ben ik lang niet zo vaak op het strand geweest dan dat ik eigenlijk had gewild.

Resultaat na een mooie zomer vol lange zomeravonden, lekkere bbq’s, roseetjes, zon, zand en strand is een opgezette pens (ja echt… ik ook), een vergeelde stro-achtige pruik waarvan de restjes zijn te vinden op de vloeren en trappen hier in huis, afgebrokkelde nagels en een perkament-achtige huid waar meer lijntjes en pigmentvlekjes zichtbaarder zijn geworden.

Nu kan ik drastische beslissingen gaan nemen… botoxje, faceliftje, bobline-tje, detoxje, darmspoelinkje en een setje nieuwe nageltjes. Kan. Het zóu kunnen….. Moeten de kinderen wel de rest van de winter in hun zomerkleding blijven lopen, want je kan het uiteindelijk maar één keer uitgeven…. Maar ja… dan hebben ze wel een knappe moeder. Ik overweeg het nog eens en wuif de gedachte maar weer snel weg. Het blijft uiteindelijk alleen bij een setje nieuwe nagels.

Toch maar eens kijken voor andere goedkopere opties.

Ik open google en typ in ‘skin’. What do you know…. Eerste hit… het voor mij niet onbekende Skin for Skin. Ook Mardien, de co-founder van dit product is voor mij geen onbekende. Ik open de website en zie dat het assortiment al heel wat breder is geworden dan alleen de collageen die ik neem voor mijn huid. Ik voel een plaatsvervangende trots, dat ze het inmiddels al zover heeft geschopt. Roseetjes worden de komende tijd dus theetjes, haarcapsules, maskertjes… eigenlijk alles waar ik momenteel naar op zoek ben. De witte marmeren pot heb ik gekregen bij mijn laatste bestelling en een badjas bezit ik al, maar ik word wel erg blij van de producten die worden aangeboden.

Nog blijer word ik als ik zie dat skin for skin een week eerder internationaal is gegaan en wacht lees ik dat nou goed….? “de combinatie van dit buitenlandse avontuur én de steeds groeiende groep skin for skin gebruikers biedt ons steeds meer mogelijkheden. Zo stijgt onze productie waardoor onze productiekosten per product lager worden.” Okay…. Dit is bijzonder. Een product dat goedkoper is geworden in plaats van duurder. Ik heb het nog niet meegemaakt de afgelopen tijd.

Niet alleen ík word blij van dit bericht, maar namens Skin for Skin, mogen wij een ander ook blij maken. Kan jij ook wel een oppepper gebruiken?  Wil jij een maandvoorraad haarsupplementen, collageensupplementen, thee, een masker en jade-roller winnen? Kijk op de Instagram en Facebook accounts van The Villagepeople en Skin for Skin en zie wat je hiervoor moet doen.

Manuelle Pasterkamp, getrouwd met Hendricus, moeder van vijf kids; Indi, Sienna, Cees, Kensi en Kristi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.