Blogs,  Diana,  Village Moms

Een waffel vol.

Make up… ik snap het niet, ik kan het niet, maar ik wil het wel. Talloze uurtjes spendeer ik aan mijn badmomentjes, nieuw kleedje aan haartjes op de kam, maar dan komt dat make-uppen. Mijn man houd er absoluut niet van maar ja dat is logisch als je vrouw af en toe beneden komt alsof ze met haar bek in een emmer kaarsenvet is gevallen. Meestal vraag ik iemand uit de vriendinnen clan die ondertussen allang geen amateurs meer zijn. En mochten die niet beschikbaar zijn, dan barst Urk vol talentvolle visagisten.

Make up is ondertussen ook een veelbesproken onderwerp op de Krans, de nieuwste gadgets van Mac zijn al besteld, Nickietutorials staat hoog in het vaandel, en die nieuwe pallet van Coulorpop moet je echt proberen. Zo ook deze keer, Met mijn sportkloffie nog aan nestel ik me in 1 van de paleisjes van een moat. Ik luister aandachtig en kijk naar mijn vriendinnen, de 1 die zelf zowat een visagiste is met haar kunnen, en de ander die nu net zo knap is als in de vis omdat ze van haar zelf een huidje heeft om van te kwijlen.
Ik nestel me wat dieper in mijn trui want verder dan mijn Medik8 cremepjes ben ik niet gekomen vandaag.

Maar de pro make upper van de groep heeft een fantastisch idee bedacht, een make up workshop ! ik stem met een zenuwachtig lachje toe, want ja ik kan het niet maar wil het wel heel graag leren.

Een aantal weken later zitten we allemaal met onze schone huidjes aan tafel. Iedereen luistert aandachtig naar wat Albertine Visser , die de workshop verzorgd te vertellen heeft. En dit was dus precies wat ik nodig had, iemand die het in real life voor deed en het me daarna zelf liet doen. Voor het eerst zit mijn mascara niet aan mijn bril vastgeplakt, en ga ik zonder foundationlippen de deur uit. Ik ben trots op mijn creatie en besluit gelijk om mijn make up koffer te reorganiseren.

Na alles te hebben uitgesteld zie ik dat ik van alle benodigdheden ben voorzien, maar ik wist nooit hoe ik ze moest gebruiken. Ook ontdek ik dat er producten aan mij zijn verkocht die totaal niet bij mijn huid passen, zonde geld. jammer, het meisje die me voor een vermogen aansmeerde liep er zelf als een popje bij, dus ik geloofde haar.. en bedankt kreng, maar ik vergeef je want ik weet nu ook hoe het moet dus.

Ik plan een middagje voor mezelf in en oefen er op los, alles wat Albertine vertelde had ik opgeschreven, dus ik volg dit nauwkeurig op.
Et Voila na een uur zit er een nieuw mens aan de keukentafel, met overduidelijke jukbeenderen en eyes to die for. De opgemaakte snoetjes worden in de whatsapp groep gekeurd, en we zijn er allemaal over uit dat we dit vaker willen doen.

Toch bijzonder, het is eigenlijk kunst. Want als je weet hoe ik er s’morgens uitzie als ik opsta kan je niet begrijpen dat die grindtegel er zo egaal uit ziet na het gebruik van een goeie foundation. Al is het alleen maar om er toch een beetje representatief uit te zien bij de Jumbo. Dus tref je me eens een keertje zonder sportkleding en een verhit gezicht? dan kan je nagaan dat ik weer heb zitten verven, en zonder fillertjes of poespas dat bekkie aardig strakker zit…en dat allemaal door een workshop make up šŸ˜‰

Wil jij graag meer weten over deze workshop neem dan snel een kijkje op de website van Albertine.
www.muahaarstylistealbertine.nl


Echtgenote en moeder van Joyce (4) & DesirƩ (0)

EĆ©n reactie

  • Albertine visser

    Super leuk om te horen,dat je nu ook zelf weet hoe je het doen moet!
    En dat van die grindtegel valt wel mee Haha ; )
    Geweldig verhaal, leuk om te lezen hoe je het ervaren hebt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.