Blogs

Grote wallen en haarballen

Zo, die staat weer vast.

Met de nieuwe maatregelen rondom corona, even op safe spelen.

Ik hoor jullie denken “waar heeft ze het over?” Ik heb het over mijn afspraak bij de kapper.

De laatste keer kwam er een lock down tussen en nee daar zit ik niet op te wachten nu ik de najaarskriebels heb.

Ik ga al zolang ik me kan herinneren naar dezelfde kapsalon. Niet alleen omdat ik het daar zo fijn vind, maar mijn beste vriendin is daar kapster… dus tja dan is de keuze niet zo moeilijk.

Als het aan mij lag ging ik het liefst iedere maand naar de kapper, maar de realiteit is dat ik eigenlijk maar twee keer per jaar ga. Waarom? Ja waarom… daar ga ik eens even goed over nadenken. Als ik het weet zeg ik het.

In mijn laatste blog schreef ik over skin for skin… deze producten (ver)zorgen voornamelijk om te beginnen van binnenuit. Zit het van binnen goed, komt het er van buiten ook uit.

In sommige gevallen, eh… mijn geval dus, komen er iets meer drastische maatregelen bij kijken… of liever gezegd… ik wil (nog) sneller resultaat. Zoals ik met veel dingen heb, wil ik het graag goed en snel hebben. Een tikkeltje ongeduldig en impulsief zeg maar. Soms pakt dat goed uit, soms heb ik daar spijt van. Spijt resulteert dan vaak in slapeloze nachten en grote wallen onder mijn ogen… maar hey als je haar maar goed zit, kan het lang aan immers.

Van nature heb ik een dikke bos haar. Peper en zout kleurig, maar dan net die peper kleur die ik niet bedoel. Ik neig naar het rood en geel  toe en ik had liever die matte wittere versie gewild. Gelukkig weten ze daar bij Hairline inmiddels wel raad mee. Vaak word ik door twee mensen geholpen, omdat het anders nachtwerk wordt met inzetten… dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hoewel ik er niet om zou geven. Hoe lekker is het nou om even bij de kapper te zitten… geen gedrentel en ge-moehoe om je heen en als je klaar bent, zit je haar de rest van de navolgende week amazing. I love it.

Om je haar weer wat sneller in betere conditie te krijgen (vooral) na de zomer, heb je een paar opties. De drastische keuze is een pittig kort kapsel, als dat je ding is, zeg ik vooral lekker doen. Aangezien ik een trauma heb van pittige korte kapsels die mijn moeder te pas en te onpas aanmat, kies ik liever voor de iets minder drastische aanpak.

Allereerst begin je van binnenuit. Daar ga ik niet teveel over uitweiden, maar skin for skin is daar een hele goede optie op, deze zijn trouwens ook te koop bij Hairline.

Voor de buitenkant van je haren heb je ook een hele rits producten die je gebruiken kan voor een sneller en blijvend resultaat. Omdat iedereen uniek is en dus ook je haar, kunnen ze je tijdens een behandeling vaak goede voorlichting en uitleg geven over de producten die het meest passend zijn voor jouw pruik. Niet alleen voor je pruik, maar ook voor je hoofdhuid. Ik heb zelf nogal een gevoelige hoofdhuid, die vreselijk snel jeukt en met de verkeerde producten zelfs verschrikkelijk gaat meuren (lekker Manu… too much info) Ik ben eerlijk, het is gewoon zoals het is. Wat doe je als je een stinkhoofd hebt? Sterk geurende shampoo kopen en wassen wassen wassen… NOU NIET DUS!!! Inmiddels weet ik, dat dat nou net niet is wat je hoofd bedoelt. Dit hoofdje wordt tegenwoordig gewassen met shampoo zonder geur, kleur en smaakstoffen. Ook was ik mijn hoofd niet meer dagelijks, maar eens per week.

Nu kwam Hairline met twee nieuwe KMS-producten die ik mocht uitproberen. Inmiddels drie weken geleden, dus ik weet waar ik het over heb. En het leukste van alles… het wordt ook opgemerkt door anderen. Jaaa daar doen we het voor toch?

Product 1 is de thermashape straitghtening conditioner een intensieve verzorging voor dik en weerbarstig haar… oftewel dat is de exacte omschrijving van mijn haar en die van mijn oudste dochters. Het maakt het haar geleidelijk glad en beschermt het tegen hitte, luchtvochtigheid en pluis. Bij nat haar spoel je het uit, zoals je bij een conditioner gewend bent… ik hou niet van conditioners, want jeuk… dus ik prefereer op droog haar en dan alleen aan de punten of waar het begint te pluizen. En geloof me… this shit is the good shit. Ik heb al drie weken geen stijltang gebruikt… echt the bomb gewoon. Ook is het een fijn flesje in gebruik met een pompje erop. Afgelopen zondag dacht ik, nou ik doe het nu eens even niet in… ja wat denk je… mega pluizig… snel weer een kloddertje erin. Ik ben fan.

Product 2 is de moisture repair hydrating oil . Bij het lezen van repair en hydrating ben ik eigenlijk al overstag. Koekoek… do i need to say more… ik lees nog even verder…99% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong. Lichtgewicht verzorging en hydratatie voor ALLE haartypes. Ja mensen dus ook voor lichaamshaar, schaamhaar (als je dat echt wilt) en baard. 

Na twee keer gebruiken was dit met stip echt het aller fijnste product ever. Het ruikt aangenaam, voelt aangenaam, geeft een hele lichte subtiele glans en in plaats van de 20 cm die ik voor ogen had om van mijn haar af te jassen, hou ik het nog bij een 8 cm. Ook smeer ik het op mijn handen als deze wat schilverig zijn. Samengevat… wil je shinen, moet je deze hebben.  

Zijn jullie inmiddels ook zo nieuwsgierig geworden naar deze producten? Ja? Top. Ik mag namelijk namens Hairline een leuke give away doen.

Niet alleen kan je deze twee producten winnen, maar daarbij ook nog eens een waardebon van maar liefst €25,-

Hoe je mee kan doen lees je in onze post op insta en facebook.

Manuelle Pasterkamp, getrouwd met Hendricus, moeder van vijf kids; Indi, Sienna, Cees, Kensi en Kristi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.