Food Love

Courgettesoep.

  • 3 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 500 ml gekookt water (ongeveer)
  • 1.5 eetlepel groene pesto
  • Parmezaanse kaas (flakes)
  • handje pijnboompitten
  • 1 el olijf/kokosolie

Snijd de courgette in stukken en snijd de ui. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de ui met knoflook.

Voeg na 1 tot 2 minuten de courgette toe en roer even door. Voeg 2 bouillonblokjes toe en het gekookte water. De courgette moet net onder water staan dus kijk even of je meer of minder water nodig bent.

Wanneer de courgette zacht is geworden kan je de soep pureren met een staafmixer.

Voeg hierna de pesto toe en roer door de soep. (Op dit punt kun je er ook voor kiezen om wat kookroom toe te voegen als je meer van romige soepen houdt.) Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.

Verhit een koekenpan en rooster daarin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn geworden.

Verdeel de soep over de kommen en strooi daarover de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten. De kaas smelt lekker in de soep en de pijnboompitten zorgen voor een bite!

Een optie en leuke afwisseling voor deze soep is om de pesto, Parmezaanse kaas en de pijnboompitten te verwisselen voor warm gerookt zalm. Deze voeg je dan net als de kaas en pijnboompitten pas toe bij het serveren van de soep.

Eet smakelijk!

Echtgenote en moeder van Jae (6) en Jack (1)

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.