Homemade Spareribs.
- spareribs rauw (ongekookt)
- ui
- verse knoflook
- honing
- chilisaus
- ketjap
- zout
- peper
- thijm
- tomatenpuree
- olijfolie
- srirachasaus of sambal als je van pittig houdt
- eventueel gembersiroop
Snij de spareribs in gelijke stukken (4 a 5 botjes) en doe ze in de pan. Giet een flinke scheut ketjap in de pan, wat peper en zout op gevoel en een handje thijm.
Vul de pan met koud water totdat de spareribs ruim onder water staan. Laat de spareribs ruim een uur koken.
Voor de marinade: doe de ui (gesnipperd), knoflook, goed wat honing, ketjap, chilisaus, zout, peper, handje thijm, klein blikje tomatenpuree, gembersiroop, wat water en een scheut olijfolie in een pan. Ik doe dit allemaal op gevoel maar dat je genoeg hebt om alle spareribs te marineren. Breng de saus aan de kook en laat dit een uur zachtjes doorkoken.
Pureer met een staafmixer de marinade fijn. Wanneer de marinade niet dik genoeg is bind je hem af met wat maizena.
Giet de spareribs af en haal ze met een tang of vork door de marinade heen. Leg ze in een schaal om in te trekken, liefst 24 uur. Zorg dat de spareribs dik in de marinade zitten.
Grill de spareribs in de oven, 15 / 20 minuten op 200 graden. Of grill ze lekker op de bbq:)
Eet smakelijk!