
Pompoen / Pecan cake
Ingrediënten:
240 gram pompoenpuree
50 ml olie of boter (gesmolten)
50 gram kokosbloesemsuiker
50 ml maple syrup
1 flax egg (1 el gemalen lijnzaad met 3 el water 10 min. laten staan)
1 tl vanille extract
150 gram havermeel
75 gram amandelmeel
1 tl baking soda
½ tl bakpoeder
1 tl kaneel
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl nootmuskaat
¼ tl zout
Pecannootlaag:
3 ½ el havermeel
3 ½ el olie of gesmolten boter
25 gr kokosbloesemsuiker
100 gr fijngehakte pecannoten
¼ tl kaneel
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng alle ingredienten voor de pecanlaag door elkaar en laat staan.
Meng havermeel, amandelmeel, baking soda, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en de kruiden door elkaar.
Doe de pompoenpuree in een mengkom, meng hierdoor de olie/boter, de maple syrup, de flax egg en het vanille extract door elkaar. Voeg hier beetje voor beetje het mengsel van de droge ingredienten.
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier of vet de springvorm goed in. schep de pompoenmix in de springvorm. Doe hier de pecanmix bovenop. Zet de springvorm in de oven voor 30-35 min.
Ook kun je kiezen voor een bakblik ipv een springvorm. Lekker met een lepel cheesecakemix (mengsel van 200 gram roomkaas, 100 ml geklopte slagroom en 20 gram zoetmiddel) Ook kan je dit als laag ertussen doen voor pompoen/pecan cheesecaketaart.