Village Guests

Pubervraatzucht en Puistenvoer.

Er kwam een instastory voorbij van een kind die ontbeet met spagetti (no names Clau 😉

Ik schoot in de lach en dacht: Get, waar heb je zin in ’s ochtends…. tja

Anette liep deze week ook op een soort van ontbijt-tijd .

Lees : half in de ochtend, want met thuisscholing komt haar maag wat later op gang. Met een zak chips loopt ze langs me om zich terug te trekken in haar girlcave

Ik zou er net wat prekerigs met een vleugje pedagogie over gezond eten uitgooien tot daar een flashback van mezelf voorbij kwam. (OEI!).

Waar in ik elke week op zondag met een zak chips (die gruune van de aldi van toen ) naar boven ging en die smakelijk als ontbijt nam gevolgd door een paar slokken 3es sinas.

 Ieuuw en why denk ik nu.

Achteraf gezien een hele rare gewoonte, vond ik toen totaaaaal niet.

Ik had natuurlijk ook een vader en moeder maar, mijn moeder werkte de hele week en op zondag was ze iets later dan mij van bed dus die was ik dan een stapje voor met m’n zak stinkzooi

En mijn va de early- earlybird smeerde trouw elke schooldag m’n brood , vond ie leuk en vulde zo lekker de tijd zo half in de nacht, niet dat ik daar om vroeg want ik ben nooit echt zo ontbijterig/hongerig ’s ochtends geweest eigenlijk.

Koffie en tot een paar jaar geleden een peuk was genoeg, behalve in hotels ….. dat heerlijke vette spul, bacon, worst ei….. loopt t water je al in de mond.?

Dat spul waar ik thuis zo geen zin heb om dat allemaal te maken ’s ochtends, en maar goed ook, anders zou je me waarschijnlijk kunnen rollen.

Als ik ’t zo typ ben ik een alles of nietser dus eigenlijk.

Maar afijn in t weekend was dat dus een beetje vrije invulling.

En na stappen heb je ook altijd wat meer zin in ongerechtigheid

Zo ook op zaterdagochtend als ik vrij was van de sportpoint en mijn vaste roommate Manu en ik lagen bij te komen van een zeer gezellige zware vrijdag avond (achter de bar tappend en consumerend tot de hele avond op de dansvloer staan in t welbekende hol.)

Ook dan was t net waar we zin in hadden of voorhanden was, dat verschilde van een ala Manu bedachte tosti jam-kaas ( men dat was echt lekker, waarom eet ik dat eigenlijk nooit meer )  tot buggles met tube.  En dat alles terwijl we keken naar pittige tijden van carlo en irene wat toen zijn intrede maakte…..”ik ben rik en wil op m’n motor rijdeeeee”…..! met wederom een peuk en koffie, wederom een slechte gewoonte wat we toen totaal niet vonden.

(Anette, bij deze roken is ongezond en stikduur dus graag anti blijven bitte )

Anyhoe terugkomend op Anette >  i.p.v. iets prekerigs/pedagogisch te zeggen, werd het dus meer wat richting sarcasme:  Nou je hebt je aardappels alvast binnen!

beantwoordt met de welbekende: Bruh…!

Maar die puberhonger ook he……….

Menig moeder zal dan ook herkennen dat ze net de kasten tot de nok gevuld hebben om zich vervolgens om te draaien en te zien dat t of plots in een bodemloze put is gelazerd of je puber het al ontdekt heeft…

Of beide in één want die ongeremde never ending vraatzucht naar puistenvoer / junkfood…..waarvan met stip op nr 1 CHOCOLADE,

die weliswaar word veroorzaakt door de groei en hormonen beweert google en die weet veel.

Ik dacht met haar verjaardag, toen ze zelf met niks kwam, slim te zijn en vulde een mega grote mand met vrets zoals twixen, milka, Tony, oreo en wat je maar kunt verzinnen met iets van cacao erin.

De gedachte: dan is ze wel even zoet voor : hopelijk een maand, een week, een dag??

En blijven mijn kasten ietsje langer bevoorraad.

Zowaar kregen de andere gezinsleden ook de kans iets van t bruine goud te scoren deze keer.

En ze had zelfs een BEETJE een chocolade afkeer  (en wat minder puistjes dus ook )

Een beetje dan, dat duurde niet heel lang.

It was fun as long as it lasted.

De puberhonger zal gerust een dezer dagen wat minder worden ,behalve die naar chocola die komt elke maand terug als een trouwe vriend , en ook de smaak van eten zal  veranderen ( al zullen niet al mijn moas dat bevestigen, volgens W. eet en houd ik nog steeds van vreemde dingen) .

En tegen die tijd staat puber 2 klaar, maar die heeft altijd al een vreemde smaak qua eten.

ANETTE….. kom je! ik heb een smoothie gemaakt 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.